SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

pod wodą

  • [...] się skóry. Kolagen buduje tkankę łączną (ścięgna, więzadła), zapewnia elastyczność skórze (ważną rolę odgrywa w tym aspekcie także keratyna, nie mylić z kreatyną!), stanowi podporę strukturalną dla kości i zębów, jest ważny dla zdrowia kości. Chrząstka stawowa jest rodzajem amortyzatora i powierzchni ślizgowej, pokrywa powierzchnię stykających [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1099 Data: 2022-05-08 09:23:58
  • [...] tego eksperymentu sugerują, że siła izometryczna i wytrzymałość pozostają nienaruszone 3.5 godziny po odwodnieniu i utracie około 4% masy ciała. Wnioski i komentarz Biorąc pod uwagę krótkie, "syntetyczne" testy, jest to prawda. Jednak zupełnie inaczej przedstawia się to w życiu i przy dłuższej pracy (np. w wodzie, na macie, podczas biegania lub [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6135 Data: 2020-10-06 11:52:24
  • [...] w Toronto w Kanadzie.   Każda z nich ma ponad 2 metry szerokości i 3,65 metra wysokości. Fani jogi mogą śledzić ruchy prezentowane przez instruktora, który znajduje się na podium. przekazuje on też instrukcje przez system audio. Trzeba przynieść ze sobą własną matę, butelkę z wodą i ręcznik. Każda osoba przed przystąpieniem do ćwiczeń ma [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8144 Data: 2020-07-30 20:29:10
  • Lecytyna - nie tylko dla wegan i wegetarian

    Artykuł
    Diety i odżywianie

    [...] poziom spożycia lecytyny (dieta i ew. suplementacja) może wspomóc nasz, starzejący się z każdym dniem, układ nerwowy, wspomagać właściwą pracę wątroby, pomóc walczyć z podwyższonym poziomem cholesterolu, zwłaszcza „złego” - LDL.  Niezwykle ważne jest zapewnienie odpowiedniego dowozu lecytyny w przypadku kobiet w ciąży i karmiących piersią, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1281 Data: 2021-10-18 07:50:13
  • [...] suszona żurawina, a wraz z nią cukier trzcinowy. Ten jeden składnik sprawia, że pasta zawiera stosunkowo dużo cukrów prostych. Ma także sporo tłuszczu, jednak biorąc pod uwagę, ile go mają różnego rodzaju serki i inne smarowidła, to bym powiedziała, że jest to taka norma. Będzie to jednak istotna kwestia dla osób na diecie. Skład Fasola [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3813 Data: 2022-05-02 07:48:23
  • [...] Study. Trzy ze wspomnianych związków mogą być związane z rozwojem przewlekłej choroby nerek. Rolę ochronną pełni glikochenodeoksycholan, o negatywne oddziaływanie na nerki podejrzewa się siarczan O-metylokatecholu i siarczan 3-metylokatecholu. Podsumowując W nadmiarze szkodzi wszystko, nawet woda. Można przyjąć, iż umiarkowana konsumpcja kawy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1857 Data: 2022-10-25 19:47:47
  • Spotkaliście się czasem z opiniami, że białko ma działać, a nie smakować? Zazwyczaj tego typu kwestia bardziej powinna dotyczyć suplementów bardziej wyspecjalizowanych niż komponent białkowy diety, który dość często zdarza się nam spożywać. Tym bardziej że obecnie białko w diecie sportowca, jest elementem stałym. Firma SFD na rynku suplementacji [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7646 Data: 2018-03-22 08:59:01
  • [...] nie oznacza, iż dana osoba pozbywa się tłuszczu. Ten sam problem cechuje nadmiernie restrykcyjne diety (zaplanowane na: 600 kcal, 800 kcal, 1000 kcal, 1200 kcal dziennie i podobne). Owszem, tracisz tłuszcz, ale przy tym mięśnie. Nieproporcjonalnie wysoka utrata masy mięśniowej skutkuje pogorszeniem tolerancji węglowodanów (wzrostem [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1561 Data: 2022-05-28 16:58:50
  • Trzymaj swój apetyt w ryzach!

    Artykuł
    Odchudzanie

    [...] talerz poczujesz się, jakbyś zjadł więcej, niż gdybyś to samo zjadł z dużego talerza. Jedz powoli Innym sposobem oszukania mózgu w celu wyłączenia sygnałów głodu jest dłuższe żucie pokarmu, ponieważ mózg sygnalizuje, że jesteś pełny dopiero po około 20 minutach. Do dzieła.... Przeczytaj również: Dlaczego podczas odchudzania warto pić białko?

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3849 Data: 2018-06-12 11:14:41
  • [...] błonnik. Jest więc możliwe, że z powodu zmniejszonego głodu, grupa, która zjadła mieszankę chia, zjadła mniej jedzenia, niż grupa otrębów owsianych. W badaniu nie wzięto pod uwagę tego, jak dodatek do diety wpłynął na ilość przyjmowanego pokarmu. Inne zalety Oprócz zawartości błonnika nasiona te są źródłem kwasu alfa-linolenowego (ALA). [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2270 Data: 2020-12-08 08:27:01
  • Napoje z cukrem, napoje ze słodzikami, a rak wątroby

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    W ostatnich kilku latach mamy do czynienia z nagonką na zamienniki cukru. O ironio, najwięcej krzyczą i straszą osoby, które nie stosują tego rodzaju produktów. Często zdarza się też, iż osoby szafujące „argumentem” chemii codziennie jedzą produkty o wysokim stopniu przetworzenia, które bez wątpienia mają negatywny wpływ na zdrowie.  Referencje: [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 694 Data: 2023-08-10 09:59:21
  • Szarlotka jaglana FIT

    Artykuł
    Fitkuchnia

    [...] 15x17cm. Foremkę wkładamy do pieca i pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. W tym czasie prażymy jabłka. Obrane ze skórki jabłka drobno kroimy, przekładamy do garnka, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu. Jeśli lubicie, w trakcie duszenia dodajcie łyżeczkę cynamonu. Jeśli jabłka są mało słodkie, dodajcie 5 g ksylitolu. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4421 Data: 2018-09-20 09:26:08
  • Magnez - źródła w diecie.

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Magnez stanowi podstawowy minerał, który reguluje szereg procesów metabolicznych w naszym ciele. Główne jego zadanie, to dbanie o układ nerwowy, co powiązane jest bezpośrednio z jakością przesyłu nerwowego, jak i jego kondycją stricte pod kątem zdrowia emocjonalnego. Wiele osób trenujących posiada znaczne niedobory magnezu, co głównie powiązane [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4116 Data: 2017-06-11 00:32:00
  • [...] produktów o smaku czy wyglądzie mięsa, ale to jest naprawdę imponujące i chyba każdy by to zjadł”, automatycznie wzbudził ogromne zainteresowanie i gardzące komentarze pod względem upodobań wegetarian. Źródło: https://joemonster.org Co ciekawsze, przesłuchaliśmy i obejrzeliśmy filmik kilka razy i danie powstało, jako opcja dla wegan i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2580 Data: 2018-08-16 10:11:42
  • [...] a przedwczesna śmierć Naukowcy dokładnie przeanalizowali badania i powiązania między codzienną aktywnością fizyczną, siedzącym trybem życia i przedwczesną śmiercią. Wzięto pod uwagę 16 długoterminowych badań, w których uczestniczyło ponad milion osób. Podzielono uczestników na cztery grupy, w zależności od tego, ile ćwiczyli i jaki tryb życia [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1460 Data: 2022-06-15 08:38:00
  • Produkty, które dobrze sycą i nie zwiększają apetytu

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] w wielu sytuacjach potrafi uratować nadchodzący wybuch głodu. Pomimo tego, że zawiera naturalne cukry, to nie wchłania ich tak szybko, dzięki zawartości pektyny, związku podobnego do błonnika. Pektyna spowalnia wchłanianie glukozy i pomaga dłużej czuć się pełniejszym. Małe, ważące około 150 g jabłko ma zaledwie 75 kcal. Podsumowanie Włączając [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1259 Data: 2022-08-08 16:11:56
  • [...] cenne właściwości prozdrowotne. Słodkie androgeny Wyjaśnienia dla anabolicznej aktywności stewizydu możemy się doszukać w nieco wcześniejszym badaniu… Otóż stewizydy są pod względem struktury chemicznej bardzo podobne do steroidów. Obie grupy są ze sobą blisko spokrewnione, albowiem stewizydy to diterpenoidy, należące wraz ze steroidami do [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 974 Data: 2021-05-17 16:16:37
  • [...] (na 100 ml): 39 kcal Tłuszcz: 2,2 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g) Węglowodany: 0,7 g (w tym cukry: 0,7 g) Białko: 3,6 g Sól: 0,08 g Napój sojowy z Lidla to dobra pod względem dietetycznym i smakowym alternatywa dla tradycyjnego mleka. Możesz wybrać wersję słodzoną i niesłodzoną i to w dość dobrej cenie. Gdzie kupić: Lidl Cena: 4,99 zł

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3297 Data: 2022-01-18 07:16:34
  • [...] na patelni, w garnku czy w piekarniku i przez lenistwo wiele osób jadłoby po prostu zimne posiłki. Mikrofalówka natomiast pozwala w błyskawiczny i bezwysiłkowy sposób podnieść temperaturę dania, a nawet je ugotować.  Czy gotowanie w kuchence mikrofalowej niszczy wartości odżywcze warzyw? Istnieje przekonanie, że korzystanie z kuchenki [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 769 Data: 2022-07-31 13:55:13
  • [...] Stanowi 25% masy protein w organizmie człowieka. Buduje np. elementy tkanki łącznej (więzadła, ścięgna), zapewnia elastyczność skórze (obok włókien keratynowych), podtrzymuje strukturę kości i zębów, jest ważny dla podtrzymania funkcji, jakie spełniają kości.  Wyniki eksperymentu naukowego Suplementacja kolagenem w ciągu 6 miesięcy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 600 Data: 2023-05-18 06:22:38